Išči

Zaženi glavne vsebine

 • Domov
 • Pregled serije FR-E800
 • Registriraj
 • Prijava

Factory Automation

Print page

Factory Automation

Pregled serije FR-E800

Pogon z variabilno frekvenco serije FR-E800 je zasnovan na preizkušeni tehnologiji variabilne regulacije hitrosti Mitsubishi Electric ter zagotavlja leta zanesljivega delovanja v različnih aplikacijah s konstantnim in variabilnim navorom. FR-E800, zasnovan za prihranek energije in zmanjšanje stroškov, v enem večnamenskem frekvenčnem pretvorniku združuje napredno kakovost, zmogljivost in sposobnost prediktivnega vzdrževanja.

Pregled serije FR-E800

Ključne prednosti

 1. Kompaktna zasnova – zaradi kompaktnih mer boste za krmiljenje 3-faznih motorjev do 7,5 kW (z razširitvijo, ki bo na voljo v prihodnosti, do 30 kW) pri 200, 400 in 600 V napajanju potrebovali manj prostora.
 2. Dvojni preobremenitveni razred – dva razreda preobremenitvenega toka za majhne (LD = Light duty) in običajne obremenitve (ND = Normal duty) omogočata vrhunsko zmogljivost v manjših velikostnih okvirjih.
 3. Samodejno uglaševanje z indukcijskimi motorji (IM) ali motorji s permanentnim magnetom (PM) – funkcija omogoča hitro in enostavno nastavitev ter zagon brez zamudnega uglaševanja ali potrebe po podpori na samem kraju.
 4. Modela s protokolom RS-485 in »Dual-Port« Ethernet – med različnimi Ethernet protokoli lahko enostavno preklapljate s spreminjanjem notranjih parametrov. Frekvenčni pretvorniki serije FR-E800 podpirajo različna odprta omrežja brez potrebe po dodatnih karticah.
 5. MELSEC PLK z 2K koraki – omogoča zmanjšanje števila notranjih komponent in prihranek prostora v elektro omari, skrajšanje časa za ožičenje ter skrajšanje časa za nastavitve sistema. Delovanje sistema je mogoče prilagoditi s funkcijo PLK, ki je vgrajena v frekvenčni pretvornik FR-E800.
 6. Funkcija povezovanja med večimi frekvenčnimi pretvorniki – sisteme manjše velikosti lahko izdelate s povezovanjem več pogonov z variabilno frekvenco prek Ethernet protokolov. Komunikacija med različnimi frekvenčnimi pretvorniki poteka prek vhodov/izhodov in vgrajenega PLK-ja.
 7. Razširjen razred zaščite pred okoljskimi vplivi – frekvenčni pretvornik FR-E800 lahko deluje pri temperaturah okolja od –20 do 60 °C (–5 do 140 °F), krmilna kartica pa je ustrezno premazana za delovanje v zahtevnih okoljih.
 8. Sistem za opozarjanje pred korozijo – FR-E800 je prvi sistem na svetu s sposobnostjo prepoznavanja znakov poškodb, ki jih povzročajo vodikov sulfid ali drugi jedki plini. Upravljavec prejme obvestilo, da je potrebno izboljšati proizvodno okolje ali pa tvega možnost nenačrtovanega izpada.
 9. Funkcija diagnostike življenjske dobe – s to funkcijo lahko analizirate in določite preostalo življenjsko dobo kritičnih komponent, kot so kondenzatorji, kontaktni releji, hladilni ventilator in upor za omejitev zagonskega toka.

Model z varnostno komunikacijo

Modeli z varnostno komunikacijo podpirajo protokole za varnostno komunikacijo, ki temeljijo na Ethernetu ter so potrjeni z mednarodnimi standardi.Sistem varnostnega krmiljenja v obstoječem omrežju je mogoče enostavno izboljšati z nižjimi stroški.

Función PLC incorporada

Los usuarios del FR-E800 pueden establecer varios patrones de funcionamiento: movimientos del variador mediante las señales de entradas y salidas, en determinados estados del variador, y salidas de monitorización, etc. El funcionamiento del sistema puede personalizarse simplemente desde el variador.

Funkcija povezovanja med večimi frekvenčnimi pretvorniki

Funkcija povezovanja med večimi frekvenčnimi pretvorniki omogoča komunikacijo med več povezavami frekvenčnih pretvornikov prek Etherneta z uporabo V/I naprav in posebnih registrov funkcije PLK. Možno je izdelati manjši sistem, ki ga krmili funkcija PLK frekvenčnih pretvornikov.

Različni Ethernet protokoli

Frekvenčni pretvorniki FR-E800 podpirajo različna odprta omrežja brez uporabe dodatnih kartic. Z vgrajenimi protokoli lahko FR-E800 komunicira prek različnih omrežij in je združljiv z obstoječimi sistemi. Uporabniki lahko izberejo skupino protokolov, ki so primerni za predvideni sistem.

Krmiljenje indukcijskih motorjev (IM) in motorjev s permanentnim magnetom (PM)

Samodejno uglaševanje z IE3/IE4 indukcijskimi motorji (IM) in motorji s permanentnim magnetom (PM) lahko uredite s preprosto nastavitvijo parametrov, s čimer boste povečali zmogljivost, zmanjšali raven hrupa ter skrajšali čas zagona.

 • Frekvenčni pretvorniki FR-E800 podpirajo tako indukcijske motorje kot motorje s permanentnim magnetom.
 • Natančno samodejno uglaševanje v treh preprostih korakih
 • Enostavna »korak-za-korakom« zamenjava obstoječih indukcijskih motorjev in motorjev s permanentnim magnetenjem
 • Brez potrebe po hkratni nadgradnji vseh motorjev v sistemu

Dvojni razred

Pri aplikacijah z lahkimi obremenitvami (LD) lahko za pogon večjega motorja uporabite pretvornik manjše zmogljivosti, s čimer boste zmanjšali stroške in potrebo po prostoru.

Tabela nomenklature

Polja, označena z * morate obvezno izpolniti.

Prosimo, vtipkajte tekst, katerega lahko vidite na levi sliki, v spodnje polje. Če ne morete razbrati slike, prosimo, pritisnite "Osveži".

Sicherheitscode Osveži

Nazaj

Na vrh